بررسي انطباق مشخصات سيد هاشمي ، سيد حسني و نفس زكيه اول بر شهيد محراب آيت الله محمد باقر حكيم

ساخت وبلاگ

در بررسي نشانه هاي ظهور ، با رواياتي مواجه مي شويم كه سخن از خروج سيدي هاشمي و حسني به ميان آورده اند ، اين احاديث شباهت زيادي به حديث كشته شدن نفس زكيه اول در پشت كوفه دارد كه اين احتمال قوي را مطرح مي كند كه سيد هاشمي و حسني همان نفس زكيه اول باشد كه بنا بر روايتي معتبر در عصر ظهور در پشت كوفه به همراه يارانش به شهادت خواهند رسيد. ما در اين مقاله با استخراج مشخصات و نشانه هاي انطباق سيد هاشمي و حسني و نفس زكيه اول ، به بررسي انطباق اين نشانه ها بر شهيد محراب آيت الله سيد محمد باقر حكيم مي پردازيم و در طي مقاله خواهيم ديد همانگونه كه تعدادي از محققين اعتقاد دارند اين نشانه ها تا حدود زيادي بر اين شهيد بزرگوار منطبق مي باشد.

با سلام و درود بر همه عزيزان ، مبشران ظهور و منتظران امام زمان(عج)

سيد هاشمي ، سيد حسني و نفس زكيه اول


در بررسي نشانه هاي ظهور ، با رواياتي مواجه مي شويم كه سخن از خروج سيدي هاشمي و حسني به ميان آورده اند ، البته تعداد اين روايات زياد نيست و اكثراً به صورت پراكنده ذكر گرديده اند. اين احاديث به حديث معتبر كشته شدن نفس زكيه اول در پشت كوفه شباهت زيادي دارد كه اين احتمال قوي را مطرح مي كند كه سيد هاشمي و حسني همان نفس زكيه اول باشد كه بنا بر روايتي معتبر در عصر ظهور در پشت كوفه به همراه يارانش به شهادت خواهند رسيد.

حديث قابل توجه و معتبري وجود دارد كه بيان مي كند سيد هاشمي به همراه يارانش در پشت كوفه كشته خواهد شد و " نفس زكيه " در بين ركن و مقام ذبح مي شود :

اميرالمومنان(ع) :
مردي هاشمي با هفتاد نفر از بندگان شايسته خدا در پشت كوفه كشته مي شود ، و نفس زكيه در ميان ركن و مقام ذبح مي شود. الامام المهدي(عج) ص 233 ، بحارالانوار ج 52 ص 220 و 273 و ...

يه چه علت اين دو شخصيت مقدس يعني مرد هاشمي و نفس زكيه موعود (اصلي يا دوم) در كنار هم ذكر مي گردند ، بنا بر اين روايت اين احتمال قوي وجود دارد  همانگونه كه برخي از محققين اعتقاد دارند ، نفس زكيه اول همان سيد هاشمي باشد  و ذكر نفس زكيه دوم كه نفس زكيه اصلي مي باشد و از نشانه هاي حتيمه ظهور است و روايت در قسمت دوم از او نام ميبرد ، بعنوان  مكمل بحث نفس زكيه باشد ، يعني سيد هاشمي ، نفس زكيه اول است و با نفس زكيه دوم كه همان نفس زكيه موعود باشد ، متفاوت مي باشد.

كامل سليمان صاحب كتاب ارزشمند يوم الخلاص به همراه برخي از محققين اعتقاد دارند كه سيد هاشمي همان سيد حسني مي باشد.

كتاب روزگار رهائي /كامل سليمان/ ترجمه مهدي پور/ نشر آفاق / ص 1026

هرچند در برخي از منابع اهل سنت سيدهاشمي همان سيد خراساني ذكر گرديده است ولي منابع معتبر شيعي  اين دو شخصيت را در عين هم فكر و هر عقيده بودن ، دو فرد مستقل مي دانند  و برخي احاديث صريح هم اين موضوع را تاييد مي كند ، مانند حديثي كه دو سيد حسني و حسيني را برافرازنده پرچم هدايت مي دانند كه سيد حسني شهيد مي شود و سيد حسيني پرچم اسلام را به دست امام عصر(عج) مي دهد ، برخي از محققين مانند كامل سليمان صاحب كتاب يوم الخلاص اعتقاد دارند كه سيد هاشمي همان سيد حسني مي باشد  كه بنا بر روايات از ايران به سمت عراق حركت كرده و در عراق به دست نيروهاي سفياني در پشت كوفه سوزانده مي شود.

سيد حسني(هاشمي) قبل از ظهور در عراق كشته خواهد شد در حالي كه سيد حسيني پرچم را به دست حضرت خواهد سپرد.

كتاب روزگار رهائي /كامل سليمان/ ترجمه مهدي پور/ نشر آفاق / ص 1026


البته علامه كوراني صاحب كتاب عصر ظهور اعتقاد دارد كه كه سيد هاشمي و حسني هم مي تواند نفس زكيه موعود باشد(كه پانزده روز قبل از ظهور در مكه كشته خواهد شد) و هم نفس زكيه اول كه در پشت كوفه به شهادت مي رسد ، هرچند ايشان در ابتدا مصداق نفس زكيه اول را شهيد آيت الله صدر مي دانستند ولي در ادامه (بنا بر نقل قولي)در طي سالهاي گذشته به همراه برخي محققين ديگر مانند شادي فقيه ، با شهادت آيت الله حكيم و يارانش در پشت كوفه(نجف) كه انطباق عجيبي با روايت مذكور دارد ، اين احتمال را قوي تر ذكر مي نمايند.

عصر ظهور / علامه كوراني / شركت چاپ و نشر بين الملل / ص 184

عصر ظهور / علامه كوراني / شركت چاپ و نشر بين الملل / ص 178

كامل سيلمان و برخي از محققين اعتقاد دارند سيد هاشمي كه حسني نيز مي باشد به همراه 70 نفر از ياران خود در پشت كوفه كشته خواهد شد.

 

سيد هاشمي با همراه 70 نفر از صلحاء در پشت كوفه(نجف) كشته مي شود

كتاب روزگار رهائي /كامل سليمان/ ترجمه مهدي پور/ نشر آفاق / ص 1027

علاوه بر احاديث فوق حديثي وجود دارد كه هرچند بنا بر نقل قولها از لحاظ اعتبار ضعيف است اما ما براي اينكه مجموعه كامل احاديث در اين زمينه را بررسي كرده باشيم ، آن را نيز ذكر مي كنيم.

اين حديث ، محل قيام سيد هاشمي را از گيلان يا ديلم مي داند ، كه اين مطلب مي تواند بر چند وجه باشد ، اطميناني وجود ندارد كه اين سيد هاشمي همان سيد هاشمي مذكور باشد ، همچنانكه صحبت از حمله به بصره و ويران كردن آنجا نيز مطرح است ،

همچنين آيا منظور از گيلان خود گيلان است يا آنگونه كه در برخي از احاديث به چشم مي خورد مي توان كل ايران را نيز در نظر گرفت؟


هرچند اين سيد هاشمي در تحولات عصر ظهور ، فرد مهم و اثرگذاري نيست ولي در اين مقاله مي خواهيم احتمال انطباق او را با يكي از شخصيتهاي معاصر بررسي كنيم.


با نگاهي گذرا به تحولات عصر حاضر شباهت زيادي ميان شهيد محراب ، مجاهد عظيم الشان، آيت الله حكيم و سيد هاشمي وجود دارد ، همچنانكه زمزمه هاي سيد هاشمي ، نفس زكيه  و نشانه ظهور بودن شهادت آيت الله حكيم ، ميان برخي از فعالين و پيشتازان بشارت ظهور ، بعد از شهادت جانسوز و مظلومانه ايشان از 7 سال پيش تا كنون به گوش مي رسد.

 

نظر برخي از محققين در مورد نفس زكيه بودن آيت الله حكيم در سايت وعده صادق

http://www.alvadossadegh.com/fa/article/44-alaeme-zohoor/131-1388-05-29-11-16-06.html

http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=34321

http://eslamabad1.persianblog.ir/post/24

شادي فقيه نيز در كتاب احمدي نژاد و انقلاب جهاني پيش رو  آيت الله حكيم را بعنوان " نفس زكيه اول " مطرح مي كند .

محققين متعددي من جمله شادي فقيه و علامه كوراني قائل به وجود دو نفس زكيه مي باشند ، و برخي مانند شادي فقيه (و به احتمال قوي علامه كوراني) نفس زكيه اول كه در پشت كوفه كشته خواهد شد را منطبق بر آيت الله حكيم مي دانند كه پيكر مطهرشان به همراه 82 يار خويش در پشت كوفه(نجف) به دست دشمنان اسلام به آتش كشيده شد.

ما در اين مقاله تلاش داريم تا در حد توان ميزان درستي اين مسئله را مورد بررسي قرار دهيم.

مروري بر زندگي شهيد محراب ، آيت الله حكيم :


قبل از اينكه به انطباق نشانه هاي سيد هاشمي بر آيت الله حكيم وارد شويم مختصري از زندگينامه اين مجاهد كبير را مرور مي كنيم :
آیت الله سید محمد باقر حکیم فرزند آیت الله العظمی سید محسن طباطبایی حکیم 66 سال پیش در شهر نجف متولد شد. نسب خاندان حکیم که از سادات طباطبایی محسوب می گردند به امام حسن مجتبی(ع) بر می گردد. جد این خاندان، یعنی آیت الله سیدمهدی حکیم از بزرگان علما و سرآمد مجتهدان عصر خود بود که چندی در لبنان اقامت داشت و در آنجا نیز به خاک سپرده شد.

تلاشهای آیت الله سیدمحسن حکیم در حوزه نجف هم زمان با تهاجم نیروهای انگلیسی به عراق در آغاز جنگ جهانی اول و اشغال این کشور بود. آیت الله حکیم جوان نیز همگام با دیگر علمای مبارز در صفوف مجاهدین در جبهه های نبرد به رویارویی با متجاوزان پرداخت. حکیم در زمره مراجعی است که از هوشیاری سیاسی بالایی بهره مند بود. ایشان نخستین مرجعی است که نسبت به صدور حکم جهاد با غاصبان قدس شریف اهتمام ورزید و به مبارزه مجاهدین فلسطینی به منظور احقاق حقوق قانونی شان مشروعیت دینی بخشید. فتاوای وی درباره عملیات فداییان فلسطینی علیه متجاوزان به سرزمینی که قبله اول مسلمین جهان شهره عام و خاص است
به هر روی از آیت الله العظمی حکیم ده فرزند پسر (مجموعا از دو همسر عراقی و لبنانی) به یادگار ماند و محمدباقر پنجمین پسر ایشان به شمار می آید. مادر محمدباقر از خانواده ای سرشناس در لبنان است. اگر چه باید توجه داشت که خاستگاه تاریخی خاندان حکیم به شهر اصفهان باز می گردد.

سیدمحمدباقر حکیم نزد آیات عظام سیدیوسف حکیم، سیدابوالقاسم خویی و سیدمحمدباقر صدر تلمذ کرد و در سن بیست و پنج سالگی از سوی آیت الله یاسین به درجه اجتهاد نائل آمد. وی از 24 سالگی به عرصه سیاست گام نهاد و در 1959 در بنیانگذاری «حزب الدعوه الاسلامیة» زیر نظر پدرش مشارکت داشت. محمدباقر حکیم در خلال سال های 1964تا 1965 به عنوان استاد علوم قرآنی در «کلیه اصول الدین» (دانشکده الهیات) بغداد به تدریس اشتغال داشت. حضور در جمع اساتید دانشگاهی در انفتاح فکری او موثر بود. وی همواره در کنار اشتغالات علمی و دینی به سیاست نیز توجه خاصی داشت.

همین امر باعث شد در مدت اقامت در عراق سه مرتبه از سوی ماموران حزب بعث دستگیر و در آخرین مرتبه محکوم به اعدام گردد که البته پس از گذراندن هیجده ماه زندان در پی صدور عفو عمومی رهایی یافت و چند ماه پس از پیروزی انقلاب اسلامی ناگزیر رهسپار ایران شد. در خلال حدود 24 سال شمار 50 نفر از افراد خاندان حکیم به دست حزب بعث حاکم بر عراق به شهادت رسیدند  كه اكثراً از افراد برجسته و اثرگذار بودند.

یادآوری این نکته ضروری است که  از سوی سازمان اطلاعات و امنیت رژیم سابق عراق (استخبارات) هشت مرتبه به جان آیت الله سیدمحمدباقر حکیم سوءقصد شد که همه آنها با ناکامی مواجه شد.
ایت الله سید محمد باقر حکیم مدت 23 سال در ایران بود و بجز یک دوره 30ماه که ایت الله شاهرودی ریاست مجلس اعلا شیعیان عراق را بر عهده داشت عهده دار این مسولیت بود.
ایشان بسیار مورد علاقه شیعیان عراقی بودند و این موضوع را دوست ودشمن به ان اذعان داشت.مثلابیل کلینتون در نامه‌ای به آیت‌الله حکیم از او به عنوان رهبر روحی و معنوی میلیون‌ها عراقی نام برد و این دیدگاه کلینتون هنوز نیز از طرف مقامات رسمی صحیح تلقی می‌شود

ایت الله سید محمد باقر حکیم در تاریخ 19/2/1382 در سخنرانی پیش از خطبه‌های نماز جمعه تهران از مردم و مسؤولان ایران خداحافظی و قدردانی کرد.

سخنراني هاي آتشين و حماسي و مقاومت و آگاهي بخشي شهيد حكيم باعث شد تا اشغالگران هيچ چاره اي جز حذف ايشان را در مقابل خويش نبينند.


وی در تاریخ 20/2/1382 با بدرقه ایت الله موسوي جزایری نماینده ولی فقیه در استان خوزستان  از مرز میان ایران وعراق وارد شهر بصره شده و مورد استقبال مردم عراق قرار گرفتند و چند روز بعد در یک استقبال بی نظیر که خیلی ها ان را به ورود امام خمینی به ایران تشبیه کردند وارد شهر نجف شدند.
و هدایت شیعیان را مستقیما بر عهده گرفتند. در طول مدت كوتاه زندگي ايشان بعد از بازگشت به وطن ، اين مجاهد بزرگ با سخنراني هاي حماسي و آتشين و خطبه هاي روشنگرانه خود سعي در بيداري ملت عراق داشت كه در نهايت دشمنان اسلام و عراق با ملاحظه عدم سازش ناپذيري وي تنها چاره كار را در نابودي اين شخصيت بزرگ ديدند.


شهادت
و در نهایت ایت الله سید محمد باقر حکیم در تاریخ 7 شهریور سال 82 مصادف با اول رجب سال 1424 میلاد با برکت امام محمد باقر پس از اقامه نماز جمعه در حین خروج از مرقد مطهر حضرت امام علی (ع) در یک عملیات تروریستی به شهادت رسیدند

رواياتي كه مي توان در مورد خروج سيد هاشمي در مجموعه روايات عصر ظهور در نظر گرفت :

 
1)  پيامبر اكرم(ص) :
گويي دو سيد حسني و حسيني را با چشم خود مي بينم كه هر دو پرچم هدايت را به اهتزار درمي آورند و سيد حسيني آنرا به امام(عج) تسليم مي كند. يوم الخلاص ص 1026

2) امیرالمومنین علی(ع) :
پیش از قیام سفیانی، سید هاشمی (حسنی) از گیلان خروج می‌کند و سید مشرقی (خراسانی) او را یاری می‌کند، سپس (سید هاشمی) به سوی بصره می‌تازد و آن را ویران می‌کند و به سوی کوفه عزیمت کرده و آن را آباد می‌کند، آنگاه سفیانی برای نبرد با او (سیدهاشمی) آماده می‌شود و با سپاهیانش برای نابودی او حرکت می‌کند. الزام الناصب ص 188


3) امير المومنان(ع) :
هفتاد نفر از بندگان شايسته خدا كشته مي شوند كه در راس آنها شخصيت گرانقدري است كه سفياني او را مي سوزاند و در ميان جولاء و خانقين خاكسترش را بر باد مي دهد ، پس از آنكه 4000 نفر را در كوفه به قتل رساند. يوم الخلاص ص 1029


4) اميرالمومنان(ع) :
مردي هاشمي با هفتاد نفر از بندگان شايسته خدا در پشت كوفه كشته مي شود ، و نفس زكيه در ميان ركن و مقام ذبح مي شود. الامام المهدي(عج) ص 233 ، بحارالانوار ج 52 ص 220 و 273 و ...


5) امام باقر(ع) :
مردي از ايرانيان مقيم كوفه با گروهي از مستضعفان خروج مي كند ، فرمانده سپاه سفياني او را در ميان حيره و كوفه به قتل مي رساند. بشارت الاسلام ص 102 ، الزام الناصب صفحه 176


6) امام صادق(ع) :
سفياني لشگري آراسته به سوي كوفه مي فرستد ، آنجا با گروهي از شيعيان آل محمد(ص) رودر رو قرار مي گيرند و آنها را مي كشند ، و به دار مي آويزند ، آنگاه پرچم سيد خراساني از سوي خراسان حركت مي كند ، و در كنار دجله نصب مي شود ، و مرد ناتواني از ايرانيان خروج مي كند كه خود و پيروانش در پشت كوفه به قتل مي رسند. الزام الناصب ص 175

7) قتل نفس زکیة بظهر الکوفة فی سبعین من الصالحین

کشته شدن انسانی پاک(نفس زكيه) در پشت کوفه ( نجف ) به همراه هفتاد نفر از نیکوکاران

الإرشاد للمفید ص 336 والبحار:52/219- 221

با بررسي احاديث مربوط به سيد هاشمي حسني چند صفت زير براي سيد هاشمي به دست مي آيد.

1- نسب سيد هاشمي حسني بوده و به امام حسن مجتبي(ع) مي رسد.
2- سيد هاشمي ، سيد جليل القدري است كه پرچم هدايت دارد
3- سيد هاشمي از ايران قيام مي كند
4- سيد هاشمي در پشت كوفه كشته مي شود
5- سيد هاشمي توسط سفياني سوزانده مي شود
6- قيام و شهادت سيد هاشمي قبل از ظهور است
7- سيد خراساني او را ياري مي دهد
8- سيد هاشمي بصره را خراب و كوفه را آباد مي سازد.

9- سيد هاشمي بعنوان نفس زكيه اول مطرح است.

اينك به بررسي انطباق صفات سيد هاشمي حسني به آيت الله محمد باقر حكيم مي پردازيم:


1- نسب سيد هاشمي به امام حسن(ع) مي رسد.

 
برخي از محققين و نويسندگان اعتقاد دارند كه سيد هاشمي ، حسني بود و از نسل امام حسن مجتبي(ع) مي باشد. به طور مثال همانگونه كه در ابتدا ملاحظه فرموديد كامل سليمان نويسنده كتاب يوم الخلاص طبق حديث شماره " 1" سيد هاشمي را حسني مي داند. البته علامه كوراني نيز چنين احتمالي را مطرح مي كند و آن را ممكن مي داند.
همانگونه كه مي دانيم خاندان جليل القدر حكيم كه شهداي بزرگ و گرانقدري را در راه اسلام هديه نموده است ، حسني مي باشد.

نسب شهيد آيت الله حكيم به امام حسن مجتبي(ع) مي رسد.

http://mhta.persianblog.ir/post/3


2- سيد هاشمي حسني ، سيد جليل القدري و بلندمرتبه اي است كه پرچم هدايت دارد.

 در عظمت شان و جايگاه او همين بس كه به اذعان دوست و دشمن ، اگر مردم عراق همراهي مي كردند بازگشت حماسي شهيد حكيم پس از 23 سال دوري از وطب به عراق مي توانست همانند بازگشت امام خميني(ره) منشاء انقلابي بزرگ در عراق باشد ، همچنانكه اين شهيد جليل القدر نيز با سخنراني هاي آتشين و حماسي وارد عراق شد و برنامه حركت خويش را طوري تنظيم كرده بود كه با سخنراني شجاعانه و افشاگرانه او و بيدارساختن مردم عراق همراه بود.

مجاهد عظيم الشان ، آيت الله حكيم ، دشمن سرسخت اشغالگران در عراق بود ، سخنراني افشاگرانه و شجاعانه او در هنگام ورود به عراق ، اشغالگران را در ترس فرو برد و اگر حمايت مردمي از حركت اين رهبر بزرگ صورت مي گرفت ، يقيناً تحولات عراق به سمت ديگري مي رفت ، افسوس كه او نيز مانند جدش امام حسن(ع) ، بدون ياور و مظلوم ماند و به شهادت رسيد. البته در اين ميان اختلاف خواص شيعيان عراق در دلسردي و پراكندگي مردم نقشي اساسي داشت.


شهيد حكيم كه رهبري مجلس اعلاي شيعيان عراق ، فرماندهي سپاه بدر، مسئول مجمع تقريب مذاهب اسلامي و ... را برعهده داشت ، نقش مهمي در تحولات عراق ايفا مي نمود.
شهيد حكيم در نظر داشت كه انقلابي بزرگ در عراق بوجود بياورد و مردم عراق را بر ضد اشغالگران بشوراند و مستقيم و غير مستقيم مردم را به جهاد فراخواند ولي مردم كوفه صفت ، او را در ميان دشمنان تنها رها كردند تا چون جدش امام حسن مجتبي(ع) در نزديكي كربلاي  حسين ، يكه و تنها پيكر مطهرش به آتش كشيده شود.
در مقام او و خاندانش همين بس كه امام راحل(ره) آل حكيم را آل شهادت و فقاهت ناميد و افرادي را براي دعوت شهيدحكيم  به ايران  براي بر عهده گرفتن مسئوليت شيعيان عراقي مقيم ايران راهي سوريه كرد.
قابل توجه است با وجود اينكه در عراق پرچم هاي مختلفي در بين بزرگان شيعه مانند مقتدي صدر و برخي مراجع بلند بود ، اما راه آيت الله حكيم و ايت الله سيستاني تنها  پرچم هدايت شيعيان عراق بود.
اطاعت و پيروي بي چون از ولي امر مسلمين و ارادت قلبي آيت الله حكيم به معظم له گوهر درخشاني بود كه در ساير گروههاي شيعه عراقي كمتر به چشم مي خورد و دليل اصلي هادي بودن پرچم و راه او نيز همين ارادت و تبعيت از ولي امر مسلمين بود.


3- سيد هاشمي حسني از ايران قيام مي كند

 
مطابق روايتهاي شماره 2 ، 5 و 6 محل قيام سيد هاشمي از ايران مي باشد. روايت شماره 2 محل اين قيام را گيلان و روايتهاي شماره 5 و 6 سيد هاشمي را از ايران مي دانند.

آيت الله حكيم در سال 62 وارد ايران شده و تا سال 82 بيش از 20 سال در ايران زندگي كرد ، بخش اعظم مجاهدت و زندگي مبارزاتي او در اين سالهاي قرار دارد ، رياست مجلس اعلاي شيعيان عراق و همچنين فرماندهي سپاه بدر و ديگر مناصب كه از مهمترين دستاوردهاي عمر گرانقدر اين شهيد مي باشد ، در طي اين سالها به دست آمد ، مضاف بر اينكه تمام دنيا سپاه بدر و رهبري آن يعني آيت الله حكيم را بطور مستقيم عامل ايران دانسته و با وجود يكسان بودن خط فكري – عقيدتي سپاه بدر و شخص آْيت الله حكيم با جمهوري اسلامي و همچنين ارادت بالاي ايشان به ولي امر مسلمين ، اين دو جريان را تفكيك ناپذير مي دانستند و در آخر اينكه شهيد حكيم با ورود به عراق از طريق خاك ايران ، حركت طوفاني خود بر عليه اشغالگران را با سخنراني هاي شديداللحني آغاز كرد در واقع مي توان به دلايل مختلف محل خروج او را ايران دانست و حتي او را نماينده ايران و ايراني به حساب آورد.

البته بايد اين مورد مهم را در نظر داشت كه خاندان حكيم اصلاً ايراني بوده و مربوط به شهر اصفهان مي باشند.

 http://mhta.persianblog.ir/post/3

در طول سالهاي پس از اشغال همواره يكي از بهانه هاي اشغالگران در برخورد با شيعيان عراق اين بوده است كه آنها را نيروهاي ايراني دانسته و اعتقاد داشتند كه سپاه بدر و شيعيان عراق از حمايت مستقيم ايران برخودار مي باشند. اين بهانه ها گاه تا نمايش سلاح هاي گرفته شده با مارك ايراني نيز پيش رفت و بعنوان بهانه اي مستمسك اشغالگران براي برخورد با سپاه بدر و گروههاي شيعي عراقي بود.


4- سيد هاشمي حسني در پشت كوفه(نجف)‌‌ كشته مي شود

 


اكثر روايات به كشته شدن سيد هاشمي در كوفه و پشت كوفه اشاره دارد ، روايت شماره 2 ، پايان كار سيد هاشمي را در حالي در كوفه مي داند كه معتقد است سيد هاشمي كوفه را آباد مي كند ، و سپاهيان سفياني براي نابوديش حركت مي كنند ، روايت شماره 4 و 6 مستقيما شهادت سيد هاشمي را در پشت كوفه مي داند در حالي كه روايت 3 و 5 محل اين شهادت را با كوفه مرتبط مي دانند. همچنين روايت 7 كه كشته شدن نفس زكيه را  پشت كوفه(نجف) مي داند.

روايت شماره 5 نيز محل شهادت سيد هاشمي را در بين كوفه و " حيره " مي داند. در برخي از متون " حيره " از اسامي شهر نجف ذكر گرديده است.

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D8%AC%D9%81

حال ببينيم انطباق شهر كوفه و نجف از لحاظ جغرافيايي چگونه است.

همانگونه كه همه مي دانيم محل شهادت شهيد عالي مقام ، آيت الله حكيم در نجف اشرف و در كنار بارگاه مقدس امام علي (ع) قرار دارد ، و البته فاصله ميان كوفه و نجف آنقدر نزديك است كه عده اي اين دو شهر را عملاً يك شهر مي دانند.

نجف و كوفه به علت فاصله بسيار نزديك ، يكي محسوب مي شوند

ويكي پديا

http://fa.wikipedia.org/wiki/%D9%86%D8%AC%D9%81

محل شهادت ، آيت الله محمد باقر حكيم ، باب القبله ، حرم مطهر امام علي(ع) در نجف


پس مي بينيم كه محل شهادت آيت الله حكيم در نجف كاملاً بر عبارات كوفه ، پشت كوفه و حيره منطبق است.


5- سيد هاشمي حسني توسط سفياني سوزانده مي شود

روايت شماره 5 بيان مي دارد كه شخصيت گرانقدري با هفتاد نفر از يارانش توسط سفياني سوزانده مي شود ، برخي محققين اعتقاد دارند كه اين فرد همان سيد هاشمي است ، شايد بتوان علت اين اعتقاد را تعداد ياران اين شخصيت دانست كه هفتاد ذكر شده است و در روايات ديگر اين عدد براي سيد هاشمي و نفس زكيه ذكر گرديده است كه علاوه بر تكرار عدد هفتاد يار صالح ، يكي بودن مكان شهادت يعني نجف ، امكان يكي بودن اين شخصيتها را بسيار زياد مي كند ، همچنين ذكر نام كوفه در انتهاي حديث 5  (4000 نفر را در كوفه مي كشد ) مي تواند  از دلايل اين مسئله باشد كه سيد هاشمي توسط ياران سفياني در كوفه سوزانده مي شود.
شايد بتوان به بهترين وجهي مفهوم سوزانده شدن پيكر مطهر سيد هاشمي را در شهادت آيت الله حكيم مشاهده کرد ، آنجا كه به گفته شاهدين به علت شدت بسيار بالاي انفجار و همچنين فاصله چند متري شهيد حكيم با محل انفجار از بدن مطهر اين شهيد در شعله هاي سوزان حاصل از انفجار ، عملا جز خاكستر چيزي باقي نماند. و اين مي تواند همان مفهوم سوزانده شدن توسط ياران سفياني باشد.

تصوير لحظه انفجار يك عامل انتحاري در سريلانكا

آتش اوليه ناشي از انفجار با شدت حرارت بسيار بالا به خوبي قابل مشاهده است


از طرف ديگر اين سئوال پيش مي آيد كه از كجا معلوم كه اين حادثه تاسف بار توسط ياران سفياني صورت گرفته باشد؟

بايد پاسخ داد كه همانگونه كه در مقاله سفياني بودن عبدالله دوم نشان داده شد ، عبدالله دوم پادشاه اردن - به احتمال قريب به يقين به عنوان سفياني عصر ظهور - توجه عميقي به مسائل عراق دارد ، پادگانهاي بزرگي در اردن وجود دارند كه تحت نظارت مستشاران آمريكايي به آموزش گروه هاي تروريستي وهابي در اين پادگانها مشغول مي باشند و از زماني كه تحولات سياسي عراق بر وفق مراد اشغالگران پيش نرفت ، اين گروههاي تروريستي كه از اردن وارد خاك عراق مي شوند وظيفه دارند تا با ترور شخصيتهاي برجسته شيعي ، تعرض به اماكن مقدس ، ايجاد ناامني و .... اهداف اشغالگران و استكبار را در عراق محقق سازند ، پس به خوبي مشاهده مي كنيم عبارت ياران سفياني بر اين نيروها و گروههاي تروريستي كه از خاك اردن به دستور عبدالله دوم وارد عراق مي شوند ، صدق مي كند و شهيد حكيم هم توسط يكي از اين گروههاي تروريستي به درجه رفيع شهادت نائل آمد علاوه بر آنكه عمليات پيچيده اي كه در جريان اين ترور بزرگ رخ داد به خوبي نشان مي داد كه عامل ترور يك گروه تروريسي بسيار قوي و آموزش ديده است و نه برخي عوامل انتحاري وهابي كه از مسير عربستان وارد عراق مي شدند. و اين گروههاي تروريستي اكثراً در كشور اردن و در پادگانهاي مجهز تحت نظر كارشناسان آمريكايي آموزش مي ديدند و البته عبدالله دوم هم عنايت ويژه اي به اين نيروهاي بين المللي خود و آموزش آنها دارد.
قابل توجه است كه عارف بزرگ عصر حاضر ، آيت الله بهجت نيز دقيقاً اعتقاد داشتند كه حوادث ، انفجارها و ناامني عراق با قضيه سفياني در ارتباط است و سفياني در اين قضايا دست دارد(يعني اعتقاد داشت كه هرچند سفياني فعلاً مستقيما به عراق حمله نكرده است اما با نيروهاي نفوذي و مخفي خود در عراق و حوادث آن نقش دارد)

آیت الله بهجت فرمودند اتفاقات عراق با سفیانی در ارتباط است

نقل قول نزديكان آيت الله بهجت مبني بر فعال بودن سفياني در حوادث تروريستي عراق

استاد پناهیان : از آیت الله بهجت نقل کرده اند به خود بنده دو تا از علمای بزرگوار که هر دو رو میشناسید از قول آقای بهجت اتفاقات عراق رو مرتبط با قصه سفیانی میدونند.

حاج آقا ابوترابی فرمودند ؛ ایشون کسالتی داشتند براشون دکتر بردیم ، نشسته بودیم ...بعد اینکه دکترا رفتند ایشون بی هوا برگشتن رو به من و فرمودند که آدم از طرفی باید دعا کنه برای نزدیک شدن فرج و از طرفی بلاهایی که در راهه، بلاهای سفیانی . این ها رو آدم چه جوری تحمل بکنه ، آدم نمیدونه که از خدا مرگ خودش رو بخواد و یا بخواد زنده بمونه و ظهور آقا رو ببینه!

سخنرانی استاد پناهیان ۲۲ بهمن ۸۸

حجت الاسلام پناهیان به نقل از حجت الاسلام ابوترابی شاگرد برجسته آیت الله بهجت :

آیت الله بهجت حوادث عراق را مرتبط با سفیانی می دانست .

این مسئله نشان می دهد که سفیانی زنده ، فعال ، اثرگذار و آماده خروج می باشد! و در مجموع استفاده می شود که ظهور بسیار نزدیک است.

آيت الله بهجت اعتقاد داشتند سفياني در حوادث خونبار عراق نقش دارد ، ورود نيروهاي تروريستي آموزش ديده  و بسيار كاركشته  عبدالله دوم  از اردن به خوبي صحت اين ادعا را به اثبات مي رساند.

متن سخنرانی استاد پناهيان :

http://www.u313.blogfa.com/post-181.aspx

فایل صوتی سخنرانی استاد پناهيان  :

http://www.4shared.com/audio/75nAu8Bb/ruhejonunblogfacom_alaemzohur.html


6- قيام و شهادت سيد هاشمي حسني قبل از ظهور است

يكي ديگر از مشخصاتي كه در روايات براي سيد هاشمي مي توان ديد ، زمان قيام و شهادت اوست كه بنا بر روايات قبل از ظهور خواهد بود ، و سيد هاشمي در مراسم بيعت با امام زمان(عج) و درگيريهاي بعد از آن حضور ندارد.
احاديث به روشني از حضور سيد خراساني ، يماني ، شعيب بن صالح و سفياني در تحولات و درگيريهاي بعد از ظهور خبر مي دهد در حالي كه خروج و شهادت سيد هاشمي حسني قبل از ظهور بوده و خبر و حديثي در مورد حضور و تحرك سيد هاشمي حسني بعد از ظهور وجود ندارد و اين مسئله نشان مي دهد كه شهادت وي به طور قطع قبل از ظهور رخ خواهد داد ، حال اينكه اين شهادت چه مدت قبل از ظهور رخ خواهد داد نمي توان اظهار نظري كرد ، اما از سبك و سياق روايات مشخص است كه اين واقعه از حوادث آستانه ظهور است و فاصله چنداني با ظهور ندارد ، و مثلا مانند برخي نشانه ها چون سيد قمي اين فاصله زياد نيست ، چون صحبت از آغاز تحولات و فعال بودن سفياني و يارانش مي باشد.
پس شهادت سيد هاشمي نه فاصله زيادي تا ظهور دارد و نه اينكه بعد از ظهور رخ مي دهد ، بلكه اين شهادت در آستانه ظهور رخ خواهد داد.
همانگونه كه مي دانيم شهادت آيت الله حكيم در اول رجب سال 1382 رخ داد ، برخي ممكن است گمان كنند كه اين فاصله زماني تا ظهور زياد است و با بحث بالا كه بيان شد اين شهادت در آستانه ظهور رخ مي دهد متناقض است اما بايد در نظر گرفت كه چند سال معدود در مقابل 12 قرن غيبت چيزي حساب نميشود و مي توان آن را همان آستان ظهور در نظر گرفت علاوه بر اينكه ما در مورد خروج شعيب نيز بحث 72 ماه را داريم كه ، كه برخي روايات و البته محققين ، اين خروج را نيز در آستانه ظهور دانسته و برخي همزمان با ظهور مي دانند.
البته بايد به اين قضيه از بعد ديگري نيز نگاه كرد و آن ديدگاهي است كه ما را اينك در متن ظهور مي داند ، در اين ديدگاه كه پايه روايي دارد( آنجا كه امام علي (ع) مي فرمايد : و ظهور او(امام مهدي(عج)) از مشرق(ايران) خواهد بود) جهان با شروع انقلاب مردم مشرق زمين وارد تحولات ظهور گرديده است و ما اينك در متن تحولات ظهور قرار داريم ، با اين ديدگاه بحث فوق به خوبي قابل درك است.

بنا بر روايات شهادت هاشمي حسني در آستانه ظهور خواهد بود.

تشييع بسيار باشكوه و  تاريخي پيكر سوخته آيت الله حكيم در عراق


7- سيد هاشمي حسني مورد حمايت سيد خراساني قرار دارد

حديث شماره 2 اين مطلب را به وضوح بيان مي كند ، كه سيد هاشمي توسط سيد خراساني ياري مي شود ، در حديث شماره 1 ، همراه بودن اين دو ديده مي شود و احاديث ديگر نيز نشان ميدهد كه سيد هاشمي دشمن سفياني مي باشد كه سفياني با او  به نبرد برمي خيزد پس با اين مقدمه و لحاظ اين موضوع كه شخصيت سيد هاشمي مورد تمجيد اهل بيت(ع) قرار دارد ،  ياري شدن او  توسط سيد خراساني امري بديهي مي باشد.
نكته مهم ديگري كه وجود دارد اين است كه اين امر " ياري شدن " به ندرت در احاديث ما به چشم مي خورد و در مورد كمتر شخصيت عصر ظهور ديده مي شود .

ما اگر در زندگي شهيد بزرگوار آيت الله حكيم دقت كنيم اين مسئله به صورت كاملاً ملموس به چشم مي خورد ، آيت الله حكيم در طول 20 سال اقامت خويش در ايران به طور مستقيم و همه جانبه از طرف جمهوري اسلامي و مقام معظم رهبري(مدظله) مورد حمايت و مساعدت بود ، در زمان حيات امام راحل(ره) هم آيت الله حكيم مورد توجه و عنايت و حمايت ويژه امام راحل قرار داشت و تشكيل سپاه بدر هم در چنين فضايي شكل گرفت به يقين مي توان گفت كه اگر آيت الله حكيم در ايران نبود در زمان حكومت صدام ترور مي شد ، با وجود امنيت بالاي ايران ، نيروهاي اطلاعات صدام 7 بار وي را مورد سوء قصد قرار دادند كه موفق نبود و اگر آيت الله حكيم در كشور ديگري جز ايران بود به احتمال قريب به يقين بسيار زودتر ترور مي شد و اين حقيقت همان معناي ياري شدن توسط سيد خراساني را مي رساند. 
اختصاص بودجه و امكانات كافي براي سپاه بدر  - كه متشكل از نيروهاي مجاهد عراقي به فرماندهي شهيد حكيم بود – به خوبي حمايت جمهوري اسلامي و ولي امر مسلمين از آيت الله حكيم را نشان مي دهد.
البته اين توجه و حمايت به خصوص در سالهاي منتهي به شهادت ظهور به خاطر اوج گرفتن مسائل عراق به طور مضاعفي به چشم مي خورد.


8- سيد هاشمي حسني بصره را خراب و كوفه(نجف) را آباد مي سازد.

يكي ديگر از صفات براي سيد هاشمي كه در روايات ذكر گرديده است ، خراب شدن بصره و آباداني نجف به دست او مي باشد ، البته از ذكر عبارت " آباداني " چند چيز مشخص مي گردد، اول اينكه سيد هاشمي بلافاصله بعد از جنگ بصره آباداني نجف را انجام نمي دهد چون موضوع ساختن و آباداني در خلال جنگ و درگيري غيرعقلاني و ناممكن است ، و نشان مي دهد كه بين اين دو موضوع فاصله زماني وجود دارد ، همچنين اكثريت احاديث نشان ميدهد كه سيد هاشمي ساكن كوفه(نجف) است چون در آنجا به شهادت مي رسد. پس با در نظر گرفتن اين مسائل مي توان بيان كرد كه حمله به نجف در بخشي از زندگاني سيد هاشمي مي باشد و آباداني كوفه و نجف نيز در بخشي ديگر.

حال اين موضوع تا چه اندازه مي تواند بر شهيد عالي مقام آيت الله حكيم منطبق باشد؟
شايد بتوان در نظر گرفت منظور از خرابي بصره ، خرابي بصره و شهرهاي ديگر عراق در خلال جنگ ايران و عراق باشد كه البته سپاه بدر به فرماندهي آيت الله حكيم هم به خوبي در اين نبردها شركت داشت.( البته اين موضوع احتمالي ضعيف است)
اما آباداني كوفه(نجف) را نيز مي توان به حضور غيرنظامي سپاه بدر در فعاليتهاي عمراني – امنيتي شهر نجف تفسير كرد ، تا جايي كه بر اثر فعاليتهاي اعضاء سپاه بدر تا مدتي شهر نجف و كوفه به عنوان امن ترين شهرهاي عراق مطرح بود در حالي كه كشتار و ناامني و نبود امكانات در مناطق ديگر بيداد مي كرد ، اين تفسير را مي توان براي عبارت آباد شدن شهر كوفه توسط سيد هاشمي در نظر گرفت.

امنيت شهرهاي مذهبي عراق من جمله شهر نجف(كوفه) به سپاه بدر سپرده شد

http://www.google.com/images?hl=en&gbv=2&q=%D8%A7%D9%85%D9%86%D9%8A%D8%AA%20%D8%B4%D9%87%D8%B1%D9%87%D8%A7%D9%8A%20%D9%85%D8%B0%D9%87%D8%A8%D9%8A%20%D8%B9%D8%B1%D8%A7%D9%82%20%D8%A8%D9%87%20%D8%B3%D9%BE%D8%A7%D9%87%20%D8%A8%D8%AF%D8%B1%20%D8%B3%D9%BE%D8%B1%D8%AF%D9%87&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi

9- سيد هاشمي حسني بعنوان " نفس زكيه اول مطرح" است.

يكي ديگر از نشانه هايي كه براي سيد هاشمي مي توان در نظر گرفت ، نفس زكيه بودن وي مي باشد ، كه در حديث شماره 7 كه حديث معتبري نيز مي باشد ، مورد اشاره قرار گرفته است. نفس زكيه در لغت به معناي انسان پاك است. نفس زكيه موعود كه از علائم حتيمه ظهور بوده و 15 روز قبل از ظهور در مكه رخ خواهد داد ، بنا بر روايات متعدد جوان پاكي از سادات حسني مي باشد كه پيك امام عصر(عج) بوده و مردم را به حق فرا مي خواند ولي در بين ركن و مقام به طرز دلخراشي سربريده خواهد شد. اما بنا بر روايتي كه ديديم محققين اين فرد را نفس زكيه دوم(اصلي) مي دانند و قائل به وجود نفس زكيه اول مي باشند كه بنا بر روايت ذكر شده با هفتاد تن از يارانش در پشت كوفه(نجف) كشته خواهد شد.

با توجه به اينكه ما ديديم كه بنا بر انطباق روايات با هم سيد هاشمي و سيد حسني و نفس زكيه يك نفر مي باشد بدين ترتيب مي تون با توجه به مجموع روايات سيد هاشمي حسني براي اين موضوع  دلايلي را در نظر گرفت ، اول اينكه روايات متعددي از سيد هاشمي تجليل فراوان نموده اند ، چه روايتي كه او را به همراه با سيد حسيني(خراساني) صاحب پرچم هدايت مي داند ، چه روايتي كه در آن امام علي(ع) سيد هاشمي را فردي " عظيم القدر " مي شمارد ، همچنين رواياتي كه ياران او را از صالحين و شايستگان مي داند كه دلالت بر بلند مرتبگي خود او نيز مي تواند داشته باشد. مجموعه اين احاديث نشان مي دهد كه سيد هاشمي حسني در نگاه ائمه اطهار(ع) فردي با جايگاه برجسته است كه بنا بر روايت هفتم مي تواند همان نفس زكيه باشد.

دليل ديگر تكرار كلمه " سبعين " هفتاد نفر از ياران است كه هم براي نفس زكيه و هم براي سيد هاشمي در احاديث ذكر گرديده است ، همچنين مكان كشته شدن سيد هاشمي و نفس زكيه يكي است(در پشت كوفه(نجف)) كه موجب گرديده است محققين و نويسندگان ، مصداق نفس زكيه را بر سيد هاشمي حسني كه همان آيت الله حكيم باشد ، منطبق بدانند.

مقام معظم رهبري شهيد حكيم را مانند سدي محكم در برابر اشغالگران آمريكايي و انگليسي ميدانست كه سالها در اين راه مبارزه كرده و خود را براي شهادت مهيا نموده بود

انطباق نفس زكيه اول بر ْآيت الله حكيم در برخي منابع اينترنتي

http://www.pajoohe.com/fa/index.php?Page=definition&UID=34321

http://www.alvadossadegh.com/fa/article/44-alaeme-zohoor/131-1388-05-29-11-16-06.html

http://eslamabad1.persianblog.ir/post/24

اما چرا برخي محققين آيت الله حكيم را همان نفس زكيه اول مي دانند؟

عظمت و مزلت شهيد حكيم چقدر است؟

عظمت شان و جايگاه عظيم ْيت الله حكيم بر كسي پوشيده نيست ، امام راحل(ره) از او و خاندانش به عنوان " سلسله فقاهت " و شهادت نام مي برد  و از روحانيوني كه در ابتداي انقلاب براي تعيين يك مسئول روحاني در امور عراق نزد وي  رفته اند مي خواهد تا از ْآيت الله حكيم كه در آن زمان در سوريه ساكن بود ، براي اين كار دعوت كنند. مقام معظم رهبري نيز شهيد حكيم را مانند سدي محكم در برابر اشغالگران آمريكايي و انگليسي ميدانست كه سالها در اين راه مبارزه كرده و خود را براي شهادت مهيا نموده بود.

امام راحل(ره) توجه ويژه اي به شهيد حكيم  داشتند ، آيت الله حكيم به توصيه ايشان از سوريه به ايران آمد و مسئوليت شيعيان عراقي مقيم ايران را بر عهده گرفت. جلسات خصوصي امام(ره) با شهيد حكيم به طور منظم برگزار ميشد و به گفته اطرافيان شهيد حكيم ايشان از دو موضوع بسيار نشاط مي گرفتند يكي جلسه با امام راحل و ديگري سخنراني(قبل از خطبه ها) در نماز جمعه (تهران)

زندگي سراسر مجاهدت ، غربت ، سختي و رنج او براي اسلام و تشيع بر همگان آشكار است ، بسياري هنگام بازگشت او به عراق به علت استقبال عظيم مردمي و سخنراني هاي محكم و كوبنده اش ، بازگشت او  را به بازگشت امام راحل شبيه دانسته و انتظار مي رفت كه در صورت حضور مردم در صحنه وقايع به گونه اي ديگر رقم بخورد كه متاسفانه حضور مردمي بنا بر دلايل مختلف از بين رفت ، تربيت شاگرداني چون سيد عباس موسوي از رهبران حزب الله لبنان نشانه جايگاه عظيم اوست كسي كه سيد حسن نصرالله او را " فقيهي فرزند زمان خود " مي داند و البته توفيق شهادت بسيار پرافتخار او  بعد از نماز جمعه با زبان روزه به طرزي فجيع ، در مكاني شريف و مقدس مانند حرم امام علي(ع) خود نشان از شان و جايگاه او دارد (همانگونه كه نفس زكيه دوم نيز در كنار  مكه مكرمه به شهادت مي رسد). جهان هيچ گاه تشييع جنازه پرشور او را كه كل عراق را ماتم زده كرد از ياد نمي برد ، تشييع پرشوري كه اشغالگران بيم آغاز انقلاب مردمي را در آن ممكن مي دانستند.

شخصيتي چون سيد عباس موسوي از رهبران حزب الله لبنان  افتخار شاگري آيت الله حكيم داشت و  سيد حسن نصرالله او را " فقيهي فرزند زمان خود " مي دانست.

پس مي بينيم كه آيت الله حكيم با زندگي پرافتخار و درخشان خويش ، از لحاظ عظمت و جايگاه مي تواند بعنوان نفس زكيه اول در نظر گرفته شود. مكارم اخلاق ، انس با عبادات ، صبر و مجاهدت او و صداي خوش دعال كميلش تا ساليان سال در دلهاي اطرافيان و كساني كه او را از نزديك مي شناختند جادوانه خواهد ماند.

عشق شهيد حكيم به عبادات زبانزد خاص و عام بود ، مقتل خواني  و عزاداري عاشقانه و بي نظير آيت الله حكيم در روز عاشورا و پخش آن در صدا و سيما  بعد از شهادتش دلهاي عاشقان حسين(ع) را تا مدتها شيفته خود كرده بود.

اما علل ديگري كه باعث مي شود كه اين شخصيت گرانقدر به عنوان نفس زكيه اول در نظر گرفته شود ، مكان شهادت وي و همچنين تعداد ياران وي (كه اكثراً از فعالين سپاه بدر بوده و عمر خود را به مجاهدت سپري كرده اند) مي باشد كه منطبق بر حديث ذكر شده مي باشد.

پس مي بينيم آيت الله حكيم همانگونه كه برخي از محققين و نويسندگاه اعتقاد دارند بعنوان احتمالي قوي براي سيد هاشمي حسني و نفس زكيه اول مطرح مي باشد

كلام آخر:


ما در اين مقاله به بررسي روايتهاي سيد هاشمي و حسني و نفس زكيه اول ، استخراج نشانه هاي اين شخصيت بزرگوار و انطباق آن بر مجاهد عظيم الشان ، آيت الله حكيم پرداختيم.
مي بينيم كه با وجود ابهام در انطباق برخي نشانه ها( مانند خروج از گيلان و تا حدودي خرابي بصره) اكثريت نشانه هاي اين شخصيت تاريخي بر آيت الله حكيم مي تواند منطبق باشد. و اين انطباق به احتمال زيادي درست است.
البته با توجه به اينكه  حتي اگر اين انطباق درست هم باشد ، از نشانه هاي واقع شده مي باشد ، اين انطباق و مصداقش ، جز نشانه اي  بر نزديكي ظهور بودن ، اثر ديگري ندارد و تكليف خاصي را متوجه منتظران ظهور نمي كند ، در حالي كه يقين به مصاديق برخي شخصيتها مانند سيد خراساني ، شعيب بن صالح ، سفياني و يماني ( حتي احتمال درست بودن اين مصاديق) قطعاً تكاليف و وظايفي را متوجه شيعيان عصر ظهور مي كند همچنانكه روايات شريف شيعيان را به طور صريح به ياري سيدخراساني (و به تبع آن سردارش شعيب) و همچنين سيد يماني فرا مي خواند.
انشاالله كه به فضل الهي ما در زمره ياران برجسته شخصيتهاي عصر ظهور بوده و بتوانيم در حد توان براي ظهور امام عصر(عج) مجاهدت كنيم.

...........................................................................................

دانلود فيلم مقتل خواني  عاشقانه و بي نظير  آيت الله حكيم در روز عاشورا

مقتل خوانی - تصویری کیفیت بالا (17 مگابایت)

مقتل خوانی - تصویری کیفیت پایین (7 مگابایت)

مقتل خوانی شهید حکیم ویژه موبایل (6 مگابایت)

* راهنمای دانلود :  کلیک راست بر روي فايل و Save Target As

(1) :

http://mhta.persianblog.ir/post/3

http://www.hawzah.net/hawzah/Magazines/MagArt.aspx?MagazineNumberID=4621&id=34169

http://shia-online.ir/article.asp?id=1720

http://tabansar.blogfa.com/post-1591.aspx

 

منبع مقاله : سایت ظهور بسیار نزدیک است

طلوع عشق از مشرق اربعین...
ما را در سایت طلوع عشق از مشرق اربعین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : seyyedhasani بازدید : 260 تاريخ : چهارشنبه 17 آبان 1396 ساعت: 14:56